Атака на військовий табір у Дагестані: троє загиблих, 30 поранених

Поділитися
У результаті вибуху, який здійснили в неділю, 5 вересня два смертники на території наметового табору 136-ї мотострілецької бригади РФ на полігоні "Дальній" у Буйнакську (Дагестан) загинули три людини, більше 30 людей отримали поранення, п'ятеро з них перебувають у дуже важкому стані . За іншими даними, загинули п'ятеро людей.
У результаті вибуху, який здійснили в неділю, 5 вересня два смертники на території наметового табору 136-ї мотострілецької бригади РФ на полігоні "Дальній" у Буйнакську (Дагестан) загинули три людини, більше 30 людей отримали поранення, п'ятеро з них перебувають у дуже важкому стані . За іншими даними, загинули п'ятеро людей.У числі потерпілих опинився водій вантажівки, який скерував машину наперестріт автівці смертників, щоб не дати бойовикам прорватися до центру табору. Фахівці стверджують, що якби смертникам вдалося виконати початковий план, кількість жертв обчислювалася б десятками. Згідно з однією із версій силовиків, теракт у Буйнакську міг бути спробою бойовиків помститися за недавню ліквідацію "аміра Дагестану" Магомедалі Вагабова, якого слідство називає організатором березневих вибухів у московському метро. За фактом теракту у Буйнакську порушено кримінальну справу за статтями "незаконне носіння та зберігання боєприпасів, вибухових речовин", "вбивство двох або більше осіб загальнонебезпечним способом", "терористичний акт, що призвів до смерті". За даними слідства, варта польового табору під Буйнакському не була повністю готовою до відбиття атаки смертника. Бойовикам вдалося потрапити на територію табору на околиці Буйнакська, оскільки дорога, яка вела до нього, не охоронялася належним чином. "Початкові дані розслідування свідчать про те, що командуванням частини була порушена низка наказів, якими передбачено обладнання спеціальних КПП, здатних запобігти потраплянню на територію, де дислокуються військовослужбовці, сторонньої техніки. Терорист-смертник на легковій машині протаранив шлагбаум на одному із в'їздів на полігон і практично безперешкодно проїхав до наметів, в яких знаходилися військовослужбовці. Тільки завдяки тому, що у терориста спрацювала тільки одна бомба, вдалося уникнути великих людських жертв", - сказало джерело у силових структурах. Потужність підірваної бомби склала 30 кілограмів у тротиловому еквіваленті. При цьому у терориста вибухнула тільки частина вибухівки. Загалом, за даними джерела, вибухівки в автомобілі було майже удвічі більше. У неділю вдень до Дагестану прибув міністр оборони РФ Анатолій Сердюков, щоб на місці визначити заходи, необхідні для надання допомоги постраждалим. Президент Дмитро Медвєдєв розпорядився надати підтримку сім'ям загиблих, а також необхідну медичну допомогу потерпілим.

За матеріалами Граней.ру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі