Армійський фотоальбом колишньої військовослужбовиці ізраїльської армії став приводом для міжнародного скандалу

Поділитися
Двадцятирічна Еден Абарджиль, що відслужила у ЦАХАЛ, розмістила на фейсбуці альбом «Армія - кращі роки життя», вже на першому знімку вона у формі посміхається на фоні затриманих палестинців, у яких зав'язані очі і скуті руки.
Двадцятирічна Еден Абарджиль, що відслужила у ЦАХАЛ, розмістила на фейсбуці альбом «Армія - кращі роки життя», вже на першому знімку вона у формі посміхається на фоні затриманих палестинців, у яких зав'язані очі і скуті руки.Хоча на фотографіях не відображено жодних фактів зловживання силою, представники Палестинської автономії заявляють, що знімки відображають "ментальність окупантів, що відчувають гордість від приниження палестинців". "Окупація є несправедливою, аморальною і, як показують ці знімки, розбещуючою", - заявив представник палестинської влади Гассан Хатіб. В ізраїльському комітеті з протидії тортур також засудили колишню солдатку, цей інцидент відображає ставлення до палестинців, як до неживих предметів, що вже стало нормою, попередили правозахисники. Тим часом військові не можуть покарати вже колишню підопічну, проте дівчині можуть пред'явити претензії за те, що на деяких картинках її кімнати у кадр потрапили документи під грифом таємно. Нагадаємо, подібні події були і в армії США, деякі фотографії жорстокого ставлення солдатів до заарештованих у в'язницях в Іраку навіть стали предметом розслідування в Конгресі США.

За матеріалами Эхо Москвы, Бі-бі-сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі