Арабська мова стане обов'язковою в ізраїльських школах

Поділитися
© ku8.ru
Ізраїльська влада оголосила про початок імплементації програми, відповідно до якої викладання арабської мови у державних школах країни стане обов'язковим. Про це у середу, 25 серпня, повідомляють місцеві ЗМІ.
Ізраїльська влада оголосила про початок імплементації програми, відповідно до якої викладання арабської мови у державних школах країни стане обов'язковим. Про це у середу, 25 серпня, повідомляють місцеві ЗМІ. Дана програма спочатку буде запущена у 170 школах на півночі Ізраїлю. Вона передбачає проведення обов'язкових уроків арабської, починаючи із п'ятого класу. Представники міністерства освіти сподіваються, що програма, що одержала назву «Я Салам» («Як чудово»), зробить мову своєрідним культурним містком, який з'єднає євреїв і арабів і зробить їх більш терпимими один до одного. Зараз в ізраїльських школах арабські учні в обов'язковому порядку вивчають іврит. У той же час їхні єврейські однокласники можуть вивчати арабську на факультативній основі. Як відзначають ЗМІ, останнім часом все більше єврейських дітей висловлюють бажання вчити арабську - одну з офіційних мов Ізраїлю - для здачі випускних іспитів. «Ми живемо в країні з двома офіційними мовами. Вивчення арабської стане кроком на шляху до більшої толерантності», - пояснив в інтерв'ю газеті «Haaretz» Шломо Алон, керівник відділу арабської та ісламської освіти в міністерстві освіти Ізраїлю. Він додав, що відомство зацікавлене у визнанні всіх громадян держави та в наданні додаткових можливостей арабістам, що працюють вчителями у структурі ізраїльської освіти.

За матеріалами Бі-бі-сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі