Андрія Саннікова направили у "найстрашніше місце"

Поділитися
Адміністрація СІЗО МВС Білорусі повідомила, що екс-кандидата у президенти Андрія Саннікова направляють до Новополоцької колонії №10. Ця колонія "славиться" надзвичайно суворим поводженням з ув'язненими.

«Відомо, що ця колонія перебуває в дуже поганому з точки зору екології місці, оточена хімічними підприємствами. Політв'язнів туди раніше не направляли. А зараз, судячи з усього, це ще один засіб тиску на Андрія, спроба його зламати, якщо не в СІЗО, то у колонії. Ми знаємо, що в цій колонії вже знаходиться Микита Лиховид (ще один опозиціонер, засуджений за участь в акції протесту 19 грудня минулого року - ZN.UA), і він вже двічі побував у штрафному ізоляторі тільки за те, що він політичний. Родичі колишніх ув'язнених, які вже відбули там покарання, кажуть, що Новолоцька колонія - найстрашніше місце і з точки зору поводження з ув'язненими. Я не маю на увазі таке собі свавілля. Я маю на увазі швидше сліпе слідування статуту, режиму тощо. За найменше порушення, запізнення на 30 секунд ув'язнені отримують стягнення, що робить нікчемними шанси на дострокове звільнення», - повідомила сайту charter97.org дружина Андрія Саннікова, журналістка Ірина Халіп.

Білоруські ЗМІ наводять на спеціальному форумі відгуки про Новополоцьку колонію, залишені колишніми ув'язненими та їх родичами:

«Ця зона у Білорусі зразково-показова по виховному процесу, їздять до офіцерів з інших зон досвід запозичувати. Тому з заміною тут важко. У цих місцях свої закони, не згоден - отримуй порушення...»

«І ще - там дуже просто отримати порушення за якусь дрібницю. Без порушень там дуже мало засуджених, на жаль...Запізнення на хвилину на шикування - отримуй порушення. «Зразкова» - цим все сказано...»

«Ну і з дзвінками - та ж сама причина: жорсткий режим. Щоб дозволити дзвінок, відряднику потрібно ретельно вивчити кожного засудженого, чи гідний він дзвінка (а їх у нього 90 осіб)...»

«Важко там зі звільненням, тому що там за найменшу дрібницю ліплять порушення. Це один момент. Як то кажуть, сиди тихо. Другий - це те, що там навіть при маленькому позові (навіть не у справі, навіть просто на речове постачання) відкладають комісію. І ніхто не розбирається, що у справі щось позову зовсім немає і не було...Хоча, напевно, це у всіх зонах так. Тільки у десятці ще до того ж величезна тягучка з усіма комісіями, не дуже вже там хочуть випускати на волю».

«Можуть прийти і за неголеність (хоч ти 10 хвилин тому голився) вліпити 15 діб ШІЗО. А якщо ти сидиш нікуди не лізеш, то на всі дрібниці закриваються очі».

Нагадаємо, суд Партизанського району Мінська визнав екс-кандидата у президенти Білорусі Андрія Саннікова винним в організації масових заворушень у Мінську і засудив його до 5 років позбавлення волі з відбуванням покарання у колонії посиленого режиму.

Всього у справі «19 грудня» дотепер вже засуджено близько 30 осіб.

19 грудня 2010 року на площі Незалежності у Мінську відбулися зіткнення представників опозиції з бійцями ОМОНу. Акцію опозиції було жорстоко придушено спецназом МВС і бійцями внутрішніх військ РБ.

Після подій 19 грудня ЄС ввів низку санкцій проти офіційного Мінська. Брюссель, зокрема, вимагає звільнення політичних ув'язнених і покарання винних у застосуванні сили проти мирних демонстрантів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі