АМКУ попередив 16 постачальників ліків

Поділитися
Антимонопольний комітет України попередив 16 основних оптових постачальників ліків, щоб ті не виконували дій, що можуть призвести до економічно не обгрунтованого підвищення цін на медикаменти або виникнення штучного дефіциту фармацевтичної й медичної продукції. Про це в четвер, 21 жовтня, повідомили ЗМІ з посиланням на прес-службу АМК.
Антимонопольний комітет України попередив 16 основних оптових постачальників ліків, щоб ті не виконували дій, що можуть призвести до економічно не обгрунтованого підвищення цін на медикаменти або виникнення штучного дефіциту фармацевтичної й медичної продукції. Про це в четвер, 21 жовтня, повідомили ЗМІ з посиланням на прес-службу АМК. Зокрема, Комітет вимагає від оптових постачальників лікарських засобів забезпечувати цінову стабільність на ринку, особливо в період поширення й загострення сезонних інфекційних захворювань у населення. Такі рекомендації отримали: СП «Оптіма-Фарм, ЛТД» (м. Київ), ТОВ «ВВС-ЛТД» (с. Хотів, Київська обл.), ТОВ «БаДМ» (м. Дніпропетровськ), ЗАТ «Альба Україна» (м. Бориспіль, Київська обл.), ТОВ «Артур-К» (с. Чайка, Київська обл.), ТОВ «Фармако» (м. Київ), ТОВ «Аптека Біокон» (м. Київ), ТОВ «Вента ЛТД» (м. Дніпропетровськ), ТОВ «Галафарм» (м. Київ), ПТПМП Фірма «Едельвейс» (м. Львів), ТОВ «Донфармхолдінг» (м. Донецьк), ТОВ «Фалбі» (м. Київ), ТОВ «ФРА-М» (м. Донецьк), ТОВ «Інтерфарма-Київ» (м. Київ) і ТОВ «Фіто-Лек» (м. Харків). Як встановив АМК, на сьогодні об'єктивних причин для підвищення цін на ліки нема, за винятком збільшення вартості продукції, якуобґрунтовав  виробник.

За матеріалами УНИАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі