Американський телескоп виявив 140 планет, схожих на Землю

Поділитися
Космічний телескоп NASA «Кеплер» виявив п'ять сонячних систем і 706 нових планет, 140 з яких подібні за своїми розмірами та низкою фізичних характеристик із Землею.
Космічний телескоп NASA «Кеплер» виявив п'ять сонячних систем і 706 нових планет, 140 з яких подібні за своїми розмірами та низкою фізичних характеристик із Землею. Про це повідомило американське аерокосмічне агентство. «Отримані з «Кеплера» дані свідчать про те, що Чумацький шлях має 100 мільйонів заселених планет, і найближчим часом ми виявимо першу з них, - заявив у зв'язку з цим один з працівників групи щодо роботи із телескопом НАСА, професор Гарвардського університету Дімітар Сасселов. - Має бути кропітка робота з аналізу отриманої інформації, однак статистичні моделі ясно і однозначно вказують на те, що у Всесвіті існують планети, аналогічні Землі». Вчені сподіваються, що протягом наступних двох років їм вдасться вичислити до 60 екзопланет, на яких може бути життя. Надіслані «Кеплером» фотокартки космічних глибин повністю змінюють існуюче в науці уявлення про Всесвіт, говорять вчені. Раніше вважалося, що за межами нашої Сонячної системи існують в основному планети, утворені з газів. Однак знімки, зроблені «Кеплером», доводять, що Всесвіт також наповнений планетами, створеними з твердої матерії. Учені NASA і Європейського космічного агентства встановили також, що «Кеплер» може виявляти не лише екзопланети, але і їхні супутники. У даний час вченими виявлено до 460 екзопланет за межами Сонячної системи. В основному це величезні газові гіганти, багато в чому схожі з Юпітером. Тому дані з телескопа «Кеплер» будуть перевірені ще раз на початку 2011 року. Метод спостережень «Кеплера» полягає в тому, що він фіксує зміну рівня світності зірки. Це відбувається у той момент, коли планета проходить по прямій лінії між зіркою і телескопом, ніби загороджуючи частину зірки, тобто саме зменшення світіння зірки є доказом наявності у ній планети або планетарної системи. Телескоп «Кеплер» був виведений на орбіту 6 березня 2009. У нього вмонтовано найбільшу фотокамеру з усіх, які коли-небудь запускали в космос. Початкова мета «Кеплера» полягала в тому, щоб досліджувати структуру і різноманітність планетарних систем. Відповідно до сьогоднішніх планів NASA, телескоп «Кеплер» повинен пропрацювати на орбіті як мінімум до листопада 2012 року.

За матеріалами: NASA, Вести.Ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі