Американський суд засудив пакистанську вчену на 86 років

Поділитися
© lidovky.cz
У четвер, 23 вересня, Федеральний суд США до 86 років тюремного ув'язнення засудив громадянку Пакистану Аафію Сіддікі. Як передають місцеві ЗМІ, їй було пред'явлено звинувачення в замахах на співробітників ФБР й американських військових. Ця подія викликала в день суду, 23 вересня, низку демонстрацій у Пакистані, спрямованих на захист Сіддікі.
У четвер, 23 вересня, Федеральний суд США до 86 років тюремного ув'язнення засудив громадянку Пакистану Аафію Сіддікі. Як передають місцеві ЗМІ, їй було пред'явлено звинувачення в замахах на співробітників ФБР й американських військових. Ця подія викликала в день суду, 23 вересня, низку демонстрацій у Пакистані, спрямованих на захист Сіддікі. Деякі організації через своїх представників звернулися до пакистанського уряду з проханням про співпрацю. Це призвело до того, що радник прем'єр-міністра провінції Сіндх Шарміла Фарук виступив із закликом до Сполучених Штатів проявити гуманність і в якості жесту доброї волі звільнити Сіддікі. Ще раніше, в лютому цього року суд виніс звинувачувальний вердикт по факту того, що в 2008 році в Афраністані Аафія Сіддікі відкрила вогонь по американським військовим, які збиралися провести її на допит. При цьому вона кричала «Смерть Америці!». Під час перестрілки, яку пакістанка вела зі зброї одного з військовослужбовців, ніхто не постраждав. Крім цього, жінку підозрювали в зв'язку з «Аль-Каїда», оскільки під час арешту в неї було виявлено плани підготовки терактів у районах статуї Свободи, Бруклінського моста й Емпайр Стейт Білдінг, а також ціанід і папери, що стосуються створення «брудної бомби». Посилаючись на душевні розлади своєї підзахисної, адвокати пакістанки спочатку домагалися вироку 12 років в'язниці. Аафія Сіддікі успішно закінчила Массачусетський технологічний інститут (США) й отримала ступінь в області нейробіології. Після переїзду в 2003 році в Пакистан Аафія Сіддікі зникла, й була знайдена в 2008 році, коли й відбувся інцидент, що призвів до її тривалого тюремного ув'язнення.

За матеріалами Би-Би-Си, Лента.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі