Американські хірурги повернули обличчя покаліченій «талібами» афганській дівчині

Поділитися
Американські хірурги провели успішну пластичну операцію 19-річній афганській дівчині на ім'я Аїша, чиє обличчя було спотворене її чоловіком - бойовиком руху «Талібан». Про це у четвер, 14 жовтня, повідомила британська газета The Independent.
Американські хірурги провели успішну пластичну операцію 19-річній афганській дівчині на ім'я Аїша, чиє обличчя було спотворене її чоловіком - бойовиком руху «Талібан». Про це у четвер, 14 жовтня, повідомила британська газета The Independent.Аїша, яка просить не називати своє прізвище, напередодні вперше з'явилася перед журналістами, побувавши на церемонії вручення їй премії «Стійке серце» в Лос-Анджелесі. Нагороду дівчина отримала з рук Марії Шрайвер, дружини губернатора Каліфорнії Арнольда Шварценеггера. Історія Аїші здобула популярність після того, як фотографія з її спотвореним обличчям була опублікована на обкладинці американського журналу Time 9 серпня 2010. Присвячений їй матеріал називався «Що станеться, якщо ми залишимо Афганістан?». Журнал організував поїздку дівчини до США, де їй протягом восьми місяців було зроблено декілька операцій. Вони фінансувалися Grossman Burn Foundation. Аїшу у 12-річному віці разом із сестрою віддали бойовику «Талібану» за рахунок сплати боргу. Вона піддавалася знущанням з боку чоловіка багато років і вирішила тікати. Однак чоловік повернувся з Пакистану, де брав участь у бойових діях, знайшов її і, щоб відновити «честь родини», відрізав вуха і ніс. Потім він кинув Аїшу вмирати. Проте їй вдалося дістатися до будинку дядька, який у результаті відмовився їй допомогти. У підсумку дівчину врятував один з далеких родичів, який доставив її до американського госпіталю в Афганістані, де їй була надана перша допомога. «Аїша - лише один із прикладів того, як допомагають тисячам дівчатам і жінкам з Афганістану та інших країн по всьому світу. Кожного разу, коли Аїша дивиться в дзеркало, вона згадує про рабство. Однак іноді вона все ж сміється. І в цей момент ви бачите її підлітковий дух, що вирвався з тіла, яке провело все життя в несправедливості», - зазначила Ребекка Грей, глава Grossman Burn Foundation.

За матеріалами Independent

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі