Адвокат Анатолія Макаренка просить допитати топ-менеджерів "Газпрому"

Поділитися
Адвокат екс-заступника голови Держмитниці Анатолія Макаренка просить Службу безпеки України допитати як свідка голову правління "Газпрому" Олексія Міллера і його заступника Валерія Голубєва щодо обставин і умов складання договорів, пов'язаних з газом "РосУкрЕнерго".
Адвокат екс-заступника голови Держмитниці Анатолія Макаренка просить Службу безпеки України допитати як свідка голову правління "Газпрому" Олексія Міллера і його заступника Валерія Голубєва щодо обставин і умов складання договорів, пов'язаних з газом "РосУкрЕнерго". Про це йдеться у клопотанні захисника А.Макаренка адвоката Юрія Сухого старшому слідчому СБУ, який розслідує кримінальну справу N558 (нанесення збитків державі у зв'язку з рішенням Стокгольмського арбітражу), пише газета "Дело". Як відзначає видання, Сухов вважає, що топ-менеджери "Газпрому" можуть бути організаторами або підбурювачами злочину (продажу газу "Росукренерго", - ред.). Так, у своєму клопотанні до слідчого СБУ Сухов вказує, що ініціатором поступки "Газпромом" "Нафтогазу" права вимоги від "Росукренерго" і складання договорів купівлі-продажу газу було саме ВАТ "Газпром" в особі Голубєва, а також голови правління Міллера. Захисник Макаренка, стверджуючи це, посилається на повідомлення у ЗМІ, матеріали, що є у слідства - лист "Газпрому" вих. N06-2188 від 10.10.08. Сухов вважає, що допит Міллера і Голубєва зможе прояснити ситуацію щодо особливостей взаємин між "Газпромом" і "Росукренерго", а також узгодження між цими компаніями процедури поступки права вимоги і подальшого придбання "Нафтогазом" права на 11 млрд. кубометрів газу. Нагадаємо, на початку липня СБУ пред'явила звинувачення колишньому голові Державної митної служби Макаренку у службовій недбалості під час розмитнення 11 млрд. куб. м газу, приналежність якого оспорювалася компанією "Росукренерго", у 2009 році. Беручи до уваги фактичний зміст контрактів між «Нафтогазом» і «Газпромом», які «Дзеркало тижня» публікувало на своєму сайті, НАК «Нафтогаз» придбав і оплатив «Газпрому» 11 млрд. кубометрів газу, на компенсацію за які претендує компанія «РосУкрЕнерго» у Стокгольском арбітражному суді. Нагадаємо також, що рішення Стокгольмського арбітражного суду може бути визнано недійсним, якщо стороні, яка програла, вдасться довести, що причиною для його прийняття послужила злочинна змова, заявили експерти центру «Номос» Михайло Гончар і Максим Алінов у статті для «Дзеркала тижня».

За матеріалами "Дела"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі