ЗМІ: Суд видав санкцію на затримання четвертого підозрюваного в «стокгольмській справі»

Поділитися
Печерський районний суд 21 липня задовільнив клопотання СБУ та видав санкцію на затримання четвертого обвинуваченого за справою про відчуження газу «РосУкрЕнерго» Марії Кушнір.

Печерський районний суд 21 липня задовільнив клопотання СБУ та видав санкцію на затримання четвертого обвинуваченого за справою про відчуження газу «РосУкрЕнерго» Марії Кушнір.

Як повідомляє «Українська правда», метою даного судового рішення є розгляд подання слідчого про арешт Кушнір.

Вимогу арештувати Кушнір СБУ пояснює тим, що вона, «знаходячись на волі, намагатиметься ухилитися від слідства та суду, продовжуватиме злочинну діяльність, а також те, що за скоєний нею злочин передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк понад три роки».

Кушнір на початку 2009 року, коли відбувалося розмитнення газу «РосУкрЕнерго» на користь «Нафтогазу», працювала заступником головного бухгалтера «Нафтогазу».

Як пояснював тоді перший заступник глави СБУ Валерій Хорошковський, Кушнір була прийнята на роботу в «Нафтогаз» спеціально для цієї операції розмитнення газу «РосУкрЕнерго».

«Її функцією було тільки поставити потрібний підпис.Саме вона дала команду, поставила газ на баланс «Нафтогаз» і підписала первинний документ», - розповів Хорошковський.

До останнього часу Кушнір працювала заступником головного бухгалтера державної компанії «Укргазвидобування» при «Нафтогазі».

Інші арешти у справі

Нагадаємо, 8 червня міжнародний арбітражний трибунал Стокгольма зобов'язав НАК «Нафтогаз України» повернути компанії «РосУкрЕнерго» 11 млрд куб. м газу, а також виплатити компанії встановлений контрактом штраф у  розмірі 1,1 млрд куб. м газу.

Незабаром після цього, глава Служби безпеки Валерій Хорошковський повідомив про відкриття справи за фактом нанесення збитків державі в зв'язку з рішенням Стокгольмського  арбітражу.

У даній справі були заарештовані на два місяці перший замголови НАКа Ігор Діденко екс-глава дермитниці Анатолій Макаренко і колишній  замначальник  відділу Енергетичної регіональної митниці Тарас Шепітько.

Як повідомлялося, 20 липня Апеляційний суд Києва не змінив рішення Печерського районного суду столиці, який обрав запобіжним заходом стосовно колишнього першого заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» Ігоря Діденка арешт на два місяці.

За матеріалами: Українская правда

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі