Збиток від стихії в Івано-Франківській області склав майже мільярд гривень

Поділитися
Сума збитків від нещодавнього удару стихії в Івано-Франківській області склала майже мільярд гривень. Таку цифру в п'ятницю, 16 липня, озвучив на сесії обласної ради голова місцевої ОДА Михайло Вишиванюк.
Сума збитків від нещодавнього удару стихії в Івано-Франківській області склала майже мільярд гривень. Таку цифру в п'ятницю, 16 липня, озвучив на сесії обласної ради голова місцевої ОДА Михайло Вишиванюк.«Орієнтовна сума збитків, без урахування наслідків зсувів, за словами голови ОДА, складає 987 мільйонів 451 тисяч гривень», - цитує слова урядовця прес-служба облдержадміністрації. При цьому Михайло Вишиванюк уточнив, що на першочергові заходи з подолання наслідків стихії вирішенням уряду виділено 18,45 мільйона гривень. Ще 10 мільйонів Кабмін виділив для проведення робіт для подолання збитків, нанесеного повінню. З обласного резервного фонду в райони і міста було направлено ще майже 1,5 мільйона гривень, додав  урядовець. За  словами Вишиванюка, стихія завдала регіону значного збитку. «В області було пошкоджено 15 976 гектарів сільськогосподарських угідь, 4 196 житлових будинків, 71 кілометрів берегоукріплень, 40 кілометрів дамб, 355 кілометрів доріг, 267 автомобільних мостів.», - повідомив він. На даний момент в області проводяться обстеження всіх постраждалих об'єктів і документується завданий збиток. «Це робиться для того, аби не допустити нецільового використання коштів, - акцентував увагу керівник області. – У 2008 році дуже поспішали, наскладали актів. У результаті на сьогоднішній день порушено 67 кримінальних справ за розкрадання коштів, - розповів урядовець. - Сьогодні на сесії даю офіційне доручення׃ при складанні документів на фінансування відновлювальних робіт обов′язково повинні бути підписи працівників контрольно-ревізійних управлінь та відділень управлінь внутрішніх справ, які займаються боротьбою з економічною злочинністю». За його словами, це забезпечить недопущення в майбутньому тих негативних явищ, які існують на сьогоднішній день в області, і таким чином ліквідовує «спокусу запрацювати на повені». Нагадаємо, через сильні зливи, які пройшли по території Івано-Франківської області 7-8 липня, опинилися подтопленими майже 300 населених пунктів в 14 районах Прикарпаття.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі