Відповідальність за теракт в Уганді узяли бойовики Сомалі

Поділитися
Відповідальність за організацію вибухів в Уганді, під час яких загинуло 70 громадян, узяло ісмамське угрупування «Аш-Шабаб». Про це в понеділок, 12 липня, повідомляє американський телеканал CNN.
Відповідальність за організацію вибухів в Уганді, під час яких загинуло 70 громадян, узяло  ісмамське угрупування  «Аш-Шабаб». Про це в понеділок, 12 липня, повідомляє американський телеканал CNN.У його розпорядженні опинилася офіційна заява угрупування. «Ми ведемо війну проти шести тисяч загарбників, вони отримали нашу відповідь», - зазначено в ньому. За даними CNN йдеться про шість тисяч миротворців Уганди, що перебувають у Сомалі в рамках місії Африканського союзу. Нагадаємо, два вибухи  прогриміли в столиці Уганди Кампалі ввечері в неділю, 11 липня, з інтервалом у 50 хвилин. Бомби спрацювали в ресторані і в спортивному клубі, де на той момент зібралися футбольні вболівальники для перегляду фінального матчу Чемпіонату світу в ПАР між Голландією і Іспанією. У результаті, за останніми даними, загинули 74 людини, ще близько 80 отримали поранення. Серед жертв теракту є  один американець. Це  Нейт Хенн, який перебував в Уганді в складі гуманітарної місії Invisible Children. Ще шестеро громадян США отримали поранення. Офіційний Вашингтон уже засудив теракт, у результаті якого загинули десятки людей. Угрупування Сомалі «Аш-Шабаб» пов'язане з міжнародною терористичною мережею «Аль-Каіда». Варто зазначити, що наступного тижня в столиці Уганди Кампалі повинен пройти саміт Африканського союзу.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі