Путин і Лужков їдуть до Криму

Поділитися
Прем'єр-міністр Російської Федерації Володимир Путін і мер Москви Юрій Лужков прибудуть у суботу, 24 липня, до Криму.

Прем'єр-міністр Російської Федерації Володимир Путін і мер Москви Юрій Лужков прибудуть у суботу, 24 липня, до Криму.

Путін в суботу відвідає з коротким робочим візитом місто Ялту, де зустрінеться з президентом України Віктором Януковичем. «У ході майбутньої зустрічі планується розглянути актуальні питання російсько-українських відносин та інші теми, що становлять обопільний інтерес», - мовиться у повідомленні прес-служби уряду РФ.

Лужков 24-25 липня вперше відвідає з робочим візитом  Україну після зняття з нього статусу персони «нон грата». На чолі делегації уряду Москви він відвідає Автономну республіку Крим і Севастополь, де візьме участь у святкуванні дня військово-морського флоту Росії.

На суботу в мера Москви запланована зустріч з кримським спікером Володимиром Константиновим. Також пройде зустріч з головою Ради міністрів автономії Василем Джарти. 25 липня Лужков у Севастополі візьме участь у святкуваннях з нагоди дня військово-морського флоту РФ.

«Це буде перший робочий візит Лужкова на Україну після зняття з нього заборони на в'їзд туди. З неофіційним візитом московський мер був у Києві 9 липня цього року, щоб особисто привітати президента Віктора Януковича з 60-літтям», - додав співбесідник агентства «Інтерфакс». При президентові Віктору Ющенку мер Москви став не в'їзним на Україну через вислови щодо Севастополя як російського міста. Після обрання президентом України Януковича заборону на в'їзд Лужкова було скасовано.

Нагадаємо, що на цьому тижні Лужков повідомив, що не змінював своєї думки щодо статусу Севастополя, який ніколи не передавався Україні і повинен повернутися  Росії.

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що подібні заяви мера Москви суперечать  добросусідським відносинам Києва і Москви.

Президент України Янукович перебуває у відпустці в Криму до 24 серпня. 10 липня в Ялті відбувся неформальний саміт СНД, на якому був присутній Путін. У п'ятницю, 23 липня, Януковича відвідав патріарх Московський і всієї Русі Кирило.

За материлами «Інтерфакс-Україна», сайт уряду РФ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі