Патріарх Кирил закликав молитися про дощ

Поділитися
Патріарх Московський і всія Русі Кирил закликав усіх віруючих спільно молитися про припинення засухи.

Патріарх Московський і всія Русі Кирил закликав усіх віруючих спільно молитися про припинення засухи.

«Я закликаю всіх вірних чад Російської православної церкви об'єднатися в молитві про послання дощу на нашу землю, що гине від спеки», - сказав патріарх Кирил в неділю, 1 серпня, звертаючись до віруючим на площі перед Преображенським собором Серафімо-Дівеєвського монастиря.

Над монастирем, як і над усією Нижньогородською областю, цього дня нависає щільна   димова заслона через безперервні лісові пожежі.

Патріарх нагадав, що особливу молитву про дощ усім потрібно буде виголосити 2 серпня в день святого Ілії Пророка, якому на Русі традиційно молилися про дощ.

Окрім того, предстоятель велів всім настоятелям храмів служити постійні молебні про зміну погоди, виголошуюючи спеціальні вигуки на ектеніях під час богослужінь.

Окрім того, патріарх Кирило звернувся до всіх із закликом надавати будь-яку можливу допомогу постраждалим від пожеж. Відповідно до його рішення в три найближчі неділі у всіх храмах Російської православної церкви будуть проведені спеціальні збори коштів і речей для погорільців. У кожній єпархії згідно з рішенням патріарха буде призначено група відповідальних за консолідований збір засобів.

Патріарх зазначив, що в Москві вже відкритий спеціальний рахунок, куди можна перевести гроші постраждалим від лісових пожеж.

За словами настоятеля, у сьогоднішній ситуації ніхто не в праві залишатися байдужим до лиха, що відбувається, пожежі стосуються «нас усіх, у тому числі і тих, хто знаходиться далеко від них, і тих, хто як здається, знаходиться в безпеці».

«Страшні лиха відбиваються і на економіці, і на душевному стані людей», - сказав патріарх Кирил.

На його думку, екологічна катастрофа, є, зокрема, нагадування і від Бога про необхідність виправлення власного життя і розкаяння у гріхах.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі