Лужков: Москва готова вкладати кошти в курортну галузь Криму

Поділитися
Мер Москви Юрій Лужков заявляє, що уряд російської столиці готовий вкладати кошти в курортну галузь Криму.

Мер Москви Юрій Лужков заявляє, що уряд російської столиці готовий вкладати кошти в курортну галузь Криму.

"Ми готові вкладати кошти, і ми готові розширювати співпрацю, а для Криму це одна з найцікавіших перспектив", - сказав він у суботу в Сімферополі під час підписання програми співпраці між урядами Криму і Москви на 2011-2013 роки.

Лужков нагадав, що уряд Москви має 4 оздоровниці в Криму, але в той же час виникли серйозні суперечки з українською стороною за право власності, що обмежило можливості їх розвитку. У зв'язку з цим мер Москви висловив сподівання, що за нової влади в Україні і Криму дані проблеми буде вирішено і співпраця розвиватиметься. Лужков також повідомив, що нещодавно уряд Москви придбав ще одну оздоровницю неподалік Керчі.

Мер Москви також заявив, що вважає економічно вигідним будівництво транспортного переходу через Керченську протоку.

"Це приголомшливо вигідна справа. Це скорочення на тисячу кілометрів шляху   Лондон-Індія. Це скорочення перевезень, вигідний напрям, при чому це платність і це розвиток східної частини Криму", - сказав він.

Лужков нагадав, що виступав з цією ідеєю більше 10 років тому перед президентами Росії Володимиром Путіном і України Леонідом Кучмою, і вони її підтримали.

Кримський прем'єр Василь Джарти також зазначив, що Москва і Крим разом розглядатимуть проект будівництва моста через Керченську протоку.

Виступаючи на церемонії підписання програми співпраці між урядами Криму і Москви, Джарти висловив співчуття у зв'язку з тим, що "дуже довгий час Крим обходила російська сторона, не тому, що ми не могли або не хотіли, а тому що політика держави була така, що на Росію не звертали уваги, і на Москву тим більше".

"Та сіра сторінка в історії України вже закінчилася, ми її перегорнемо і почнемоз нової наші відносини. Тому що є порозуміння між двома главами держав – президента України Віктора Януковича і президента РФ Дмитра Медведєва, і в рамках цього формуються нові відносини між Автономною республікою Крим і столицею Росії Москвою", - підкреслив прем'єр Криму.

Він також зазначив, що співпраця з Москвою стане поштовхом для розвитку Криму.

Серед пріоритетів співпраці, Джарти назвав розвиток санітарно-курортної сфери і рекреації, розвиток сільського господарства, транспорту і альтернативної енергетики, зокрема будівництво вітроелектростанцій.

Нагадаємо, що Лужков на чолі делегації уряду Москви перебуватиме в Криму 24-25 липня. Це перший робочий візит Лужкова до України після зняття з нього статусу персони «нон грата».

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі