Киргизстану виділять більше мільярда доларів допомоги

Поділитися
Влада Киргизстана отримає від світової спільноти допомогу в розмірі 1,1 мільярдів доларів. Про це у вівторок, 27 липня, було оголошено на міжнародній конференції, яка проходить в Бішкеку.
Влада Киргизстана отримає від світової спільноти допомогу в розмірі 1,1 мільярдів доларів. Про це у вівторок, 27 липня, було оголошено на міжнародній конференції, яка проходить в Бішкеку.Раніше цього дня з проханням про виділення цієї суми звернулася президент республіки Роза Отумбаєва (на фото). За її словами, тільки для відновлення населених пунктів, постраждалих від заворушень  цього року, і економіки країни буде потрібно близько напівмільярда доларів. «У цілому, за нашими оцінками, для відновлення населених пунктів Оської і Джалал-Абадської областей, які постраждали під час трагічних подій, буде потрібно понад 350 мільйонів доларів. Крім того, буде потрібно близько 100 мільйонів доларів для відновлення економіки півдня", - заявила Отунбаєва. Як очікується, 1,1 мільярда доларів будуть надані Бішкеку протягом 30 місяців. При цьому перші 600 мільйонів повинні надійти вже до кінця цього року. У вівторок у Киргизстані відкрився міжнародний донорський форум. У ньому беруть участь представники більше 30 провідних міжнародних організацій і фінансових інститутів і більше 50 країн. Нагадаємо, на півдні Киргизстана в червні відбулися масові заворушення. Почалися вони в місті Оші, а потім перекинулися на сусідню область Джалал-Абадську. За офіційними даними, під час  заворушень загинули 312 осіб. Неофіційні джерела стверджують, що жертв було більше, зокрема, називається цифра 893 загиблих. Більше 100 тисяч людей вимушені були залишити свої будинки та втікати в інші райони країни або за кордон. Під час погромів в Оші було зруйновано більше 2,5 тисяч будинків - що належать в основному узбекам. Більшість наразі живе в наметах на руїнах своїх будинків або тимчасово переїхали до родичів. Киргизька влада планує побудувати на території зруйнованих районів, де раніше розташовувалися приватні, переважно одноповерхові будови, нові висотні будинки. Жителям, що постраждали від безладів, буде надана грошова компенсація і можливість вибору: заселитися в нову квартиру в тому ж районі або переїхати в інший.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі