ФБР погрожує судом інтернет-енциклопедії Wikipedia

Поділитися
Керівництво ФБР погрожує подати до суду на власників некомерційного фонду Wikipedia, якщо вони не приберуть з веб-сайту герб розвідувального відомства США, повідомив 4 серпня CNN.

Керівництво ФБР погрожує подати до суду на власників некомерційного фонду Wikipedia, якщо вони не приберуть з веб-сайту герб розвідувального відомства США, повідомив 4 серпня CNN.

Герб ФБР зображений в розділі енциклопедії Wikipedia, що описує діяльність цього відомства.

Керівництво ФБР 22 липня направив лист власникам он-лайн енциклопедії, у якому вимагало прибрати герб з сайту. «ФБР не дозволяло використовувати свій герб на веб-сайті Wikipedia», - мовиться в листі.

Головний юридичний радник ФБР Девід Ларсон покликався на законодавство США, в якому мовиться про те, що копіювання офіційної емблеми без спеціального дозволу незаконно.

Проте, власники сайту поки відмовляються виконати вимогу ФБР. Вони надіслали у відповідь лист, у якому пояснили, що керівництво ФБР, на їх думку, неправильно інтерпретує законодавство США.

«Ми вимушені,  згідно з законом і нашим принципам, відмовити в задоволенні вашої вимоги про видалення герба ФБР», - заявив у листі, направленому у ФБР, головний юридичний радник Wikipedia Майк Годуін.

Він також заявив, що готовий захищати свою точку зору в суді.

У листі також мовиться про те, що герб ФБР можна побачити не лише в Wikipedia, але і на багатьох інших сайтах.

За  матеріалами: Інтерфакс-України

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі