Через страйк водіїв бензин до Греції доставляють військові

Поділитися
Грецький уряд задіював армійський транспорт для доставки палива, після того, як водії вантажівок у п'ятницю, 30 липня, проголосували за продовження страйку.

Грецький уряд задіяв армійський транспорт для доставки палива, після того, як водії вантажівок у п'ятницю, 30 липня, проголосували за продовження страйку.

Військово-транспортні засоби будуть використовуватися для забезпечення постачань палива в аеропорти, електростанції і лікарні, а морські кораблі доставлятимуть автоцистерни на грецькі острови.

33 тис. ліцензованих водіїв вантажівок, оголосили страйк на цьому тижні на знак протесту проти урядових планів лібералізувати процес видачі нових лецензій. Уряд повинен внести ці зміни відповідно до умов пакетів фінансової допомоги з боку Європейського союзу (ЄС) і Міжнародного валютного фонду (МВФ).

Страйк створив напруження у грецькій столиці, де робочі страйкарі кидали каміння і пластикові пляшки біля воріт міністерства транспорту в четвер, 29 липня, і поліція застосувала сльозоточивий газ для розгону демонстрантів. Заправні станції на деяких грецьких островах були без палива протягом декількох днів, що спричино дефіцит продуктів харчування.

Нагадаємо, що грецький уряд був вимушений піти на низку непопулярних заходів економії і реформування економіки, після того, як у кінці квітня країна постала перед загрозою дефолта і влада була вимушена звернутися за допомогою до МВФ і ЄС. Загальна програма фінансування Греції з боку МВФ і ЄС передбачає більше 100 млрд доларів. Проте в обмін на кредити від країни вимагають провести низку реформ. Страйки і акції протесту з застосуванням сили не утихають у відомій своїм могутнім профспілковим рухом Греції з кінця квітня.

За матеріалами агентства ANA

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі