Баррозу вірить, що при Януковичу свобода ЗМІ в Україні буде зміцнюватися

Поділитися
© football.ua
Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу вірить, що під керівництвом президента України Віктора Януковича такі цінності як свобода ЗМІ, незалежність судової системи, поваги прав людини і демократичні принципи «зміцнюватимуться далі».
Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу вірить, що під керівництвом президента України Віктора Януковича такі цінності як свобода ЗМІ, незалежність судової системи, поваги прав людини і демократичні принципи «зміцнюватимуться далі».«Ми говорили про важливість підтримки, поваги прав людини, демократичних принципів і верховенства права. Президент Янукович публічно підкреслив важливість прав людини, тому ми очікуємо, що українська влада гарантує повагу до цих цінностей, зокрема, свободу ЗМІ, незалежність судової системи, а також стосовно проведення майбутніх виборів. Я вірю, що під керівництвом президента Януковича ці цінності будуть зміцнюватися далі», - сказав президент Європейської комісії в понеділок, 13 вересня, в Брюсселі після закінчення зустрічі з українським президентом Януковичем. За його словами, сторони обговорили широкий спектр питань двосторонніх відносин. «Наші регулярні зустрічі відображають важливість і динаміку партнерства України і Європейського союзу», - сказав він. Крім того, за словами Баррозу, співбесідники обговорили хід реформ в Україні і в контексті розвитку демократії і захисту основних прав людини. «Ми обидва залишаємося відданими поглибленню наших відносин. Ми хочемо досягти цього спільно допомогою нової угоди про асоціацію, щодо якої в даний час проходять переговори. Це посилить наші політичні зв'язки і приведе до поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі, яка надасть Україні доступ до найбільшого світового ринку - ринку ЄС з перспективою подвоєння експорту», - заявив він. За словами президента Європейської комісії, динамічний розвиток української економіки також на користь ЄС. У зв'язку з цим він висловив сподівання на прискорення переговорів з даного питання. Нагадаємо, раніше, 18 серпня, міжнародна організація Transparency International також висловила стурбованість ситуацією зі свободою слова в  Україні. 1 вересня «Репортери без кордонів» констатували наступ на свободу слова з приходом до влади Януковича. За матеріалами «Інтерфакс-Україна»
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі