АМКУ почав розслідування тарифної політики VISA і MasterCard

Поділитися
Антимонопольний комітет України почав розслідування тарифної політики платіжних систем VISA і MasterCard за підозрою у зловживанні монопольним положенням.

Антимонопольний комітет України почав розслідування тарифної політики платіжних систем VISA і MasterCard за підозрою у зловживанні монопольним положенням.

Про це повідомив глава АМКУ Олексій Костусєв, передає прес-служба комітету.

«Платіжні системи VISA і MasterCard обслуговують близько 85% емітованих в Україні карт, що може свідчити про наявність монопольного становища», - сказав Костусєв.

За його словами, вартість послуг платіжних систем VISA і MasterCard збільшалася втричі за останні три роки.

«Дослідження тарифної політики цих платіжних систем розпочалось нещодавно. Воно проходить досить складно, оскільки компанії знаходяться далеко за межами України, що створює труднощі у переписці, яку ми вимушені вести. Але ми маємо підстави підозрювати ці компанії в зловживанні монопольним становищем, доведемо дослідження до завершення і поставимо крапку у цій справі. Так, як це було з розслідуванням щодо компанії «Western Union», - зазначив Костусев.

Голова АМКУ також підкреслив, що сьогодні, окрім України, діяльність платіжних систем перевіряється у Великобританії і Швейцарії.

Єврокомісія в 2007 році ввела заборону на отримання VISA і MasterCard комісійної винагороди під час здійсненні платежів у межах Єврозони. Раніше тарифами VISA і MasterCard займалися антимонопольні відомства Австрії, Ізраїлю, США, Польщі і Нової Зеландії.

Нагадаємо, в червні 2004 року АМКУ відкрив справу проти компанії Western Union, яка займається міжнародними грошовими переказами, за підозрою у зловживанні монопольним становищем. 24 березня 2005 року, після зустрічі Олексія Костусєва і віце-президента Western Union у країнах східної Європи і СНД Курта Макса, стало відомо, що компанія погодилася на 40% понизити тарифи на переказ грошей до України з цілого ряду країн.

Проте вже в кінці березня того ж року глава АМКУ заявив, що на нього чинять політичний тиск з боку Western Union. Так, він підкреслив, що вперше за 12 років  Генпрокуратура почала перевірку Антимонопольного комітету.

За матеріалами прес-служби АМКУ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі