UA / RU
Підтримати ZN.ua

Виплати військовим: хто може отримати 100 000 гривень

Деякі категорії військовослужбовців мають на неї право.

Військові, які захищають нашу країну від ворога, має право на низку виплат від держави. Серед них і додаткова винагорода у розмірі 100 000 гривен. Фахівці «Юридичної сотні» розповіли, хто може її отримати.

Читайте також: Тимчасова непридатність до служби з подальшим переоглядом: що потрібно знати військовим

Додаткова грошова винагорода 100 000 гривень виплачується військовим, які беруть безпосередню участь у бойових діях або заходах з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії:

Як військовому отримати 100 000 гривень

Додаткова винагорода виплачується на підставі наказів командирів або начальників військових частин.

До наказів про виплату додаткової винагороди 100 000 гривень також включаються військовослужбовці, які:

Підставою для наказу про виплату додаткової винагороди 100 000 гривень у зв’язку з пораненням є довідка про обставини травми, форму якої визначено додатком 5 до Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України, видана командиром військової частини, де проходить службу або перебуває у відрядженні військовий, з інформацією про обставини поранення. Довідка видається відповідно до наказу командира військової частини про отримання поранення за результатами проведеного службового розслідування.

Райони ведення воєнних (бойових) дій, склад діючих угруповань військ Сил оборони держави, розгорнутих пунктів управління Генерального штабу та склад резерву Головнокомандувача оборони держави щомісяця визначаються рішеннями (наказами) Головнокомандувача ЗСУ.

Нагадаємо, військові, що укладають перший контракт, можуть отримати одноразову грошову допомогу. Для цього треба виконати певні умови.