UA / RU
Підтримати ZN.ua

Спецслужба перехопила інтерв’ю окупанта "воєнкорці" й ідентифікувала військових РФ, які вчиняли звірства

Російські військові причетні до звірств на Донеччині - зґвалтувань жінок і катування полонених.

Служба безпеки України встановила ще один військовий підрозділ РФ та ідентифікувала його військовослужбовців, які причетні до звірств росіян на Донеччині - зґвалтувань жінок і катування полонених, повідомила СБУ.

"Нові воєнні злочини російської армії СБУ викрила завдяки перехопленим розмовам окупантів, які перебувають на тимчасово окупованій території Донеччини. Зокрема, спецслужба перехопила телефонне інтерв’ю окупанта "воєнкорці" з Башкоторстану (РФ). Його дає загарбник з позивним «Рафаель», який служить у 3-му батальйоні імені Марата Сафіна (7-а рота, 36-й полк 25-ї армії ЗС РФ, військова частина 12274)", - інформує СБУ.

Пропагандистка – це Гузель Кудашева, яка працює в газеті "Аургазинський вісник". За наявною в СБУ інформацією, вона регулярно збирає матеріали для статей про співвітчизників, які поїхали на війну в Україну. Російський військовий розповідає, як "башкирські пацани" з його батальйону напилися, а тоді зґвалтували і вбили місцеву жінку. Журналістка розпитує деталі й дізнається, що ґвалтівників було четверо, і що російське командування закриває очі на подібні випадки насилля.

Рашист продовжує ділитися "подвигами" башкирських бійців, зокрема як ті катують і ґвалтують військовополонених. Але цю історію "воєнкорка" просить їй не переказувати – занадто страшні подробиці. "Найцікавіші" події з життя підрозділу вона регулярно публікує у місцевій газеті, а також на своїй сторінці "ВКонтакте". Але там немає жодного слова про воєнні злочини російських військових, лише про їхні нібито героїчні "подвиги".

Читайте також: Росіяни розстріляли двох українських бійців під час здачі в полон. Лубінець відреагував

Служба безпеки вже відкрила відповідне кримінальне провадження, ретельно документує ці злочини, ідентифікує причетних і вживає заходів, щоб вони відповіли за скоєне.

Як раніше повідомлялося, за даними правозахисних організацій, у РФ та на окупованих територіях у неволі (в слідчих ізоляторах, виправних колоніях) перебуває до семи тисяч незаконно ув’язнених українських цивільних. Детальніше про такий воєнний злочин російської армії як викрадення читайте у матеріалі Валерії Копил "За що російські військові викрадають цивільних українців?" на ZN.UA.