UA / RU
Підтримати ZN.ua

Резніков розповів про свої стосунки з президентом після низки медійних скандалів

Глава МО впевнений, що Зеленський йому довіряє. 

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що президент Володимир Зеленський закликав його "повернутися до реформ" у МО, які були відкладено через початок повномасштабної агресії РФ проти України. Після низки медійних скандалів, до яких міністр був причетний тією чи іншою мірою, і інформації про його ймовірну відставку, у нього була розмова з главою держави, про яку сам Резніков розповів виданню "Ліга. нет".

"Він (Зеленський. – Ред.) чесно сказав: "Олексію, напруження зрозуміле, але реформи, про які ми з тобою домовлялись під час першої бесіди (коли він запропонував мені цю посаду), ніхто не скасовував. Ти залишив зрозумілі пріоритети, але ти їх дуже далеко відклав. Повертайся до них", – переказує Резніков головний зміст розмови з президентом.

Глава МО каже, що впевнений, що Зеленський йому довіряє. 

"Мені завжди було з президентом комфортно і є комфортно, – запевняє Резніков. – В нас є домовленість ще з лютого 2020 року, коли я отримав пропозицію зайти на міністерство реінтеграції, що я в команді, але так буде, поки нам обом комфортно. Втрата довіри – це найгірше, що може відбутись. Немає сенсу продовжувати".

Читайте також: Уряд призначив Дейнегу та Шевченка заступниками Резнікова

Про те, що Резнікова вирішили не відправляти у відставку, стало відомо на початку лютого. За даними ZN.UA, формальна причина такого рішення – можливий новий наступ РФ. Реальною ж причиною стало те, що влада не знайшла юридичної можливості призначити на цю посаду чинного очільника ГУР Кирила Буданова та зберегти йому погони. 

Та, на думку глави "Центру протидії корупції" Віталія Шабуніна, Резніков мав піти у відставку хоча б тому, що влітку 2022 року призначив головним по закупівлям зброї людину, замішану у корупційних скандалах, яка до того ж блокувала доступ ЗСУ до кримських маяків, закликала "почути Крим" та підтримувала "референдум". Йдеться про Олександра Лієва.