UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін робить усе можливе, щоб спробувати підкорити українців — Кірбі

Президент РФ не виглядає людиною, яка прагне мирних переговорів.

Путін робить усе можливе, щоб спробувати підкорити українців і точно не схожий на людину, яка хоче вести перемовини про припинення війни. На цьому під час брифінгу наголосив координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

«За останні 48-72 години ви всі бачили, що Росія продовжує здійснювати атаки безпілотниками та  ракетами, зокрема і балістичними, по Україні, причому не лише по військових цілях, а і по цивільних, а також прагне атакувати їхню інфраструктуру, використавши зиму як зброю», — сказав він.

Кірбі вкотре наголосив на важливості ухвалення наданого президентом Джо Байденом запиту на додаткове фінансування України, додавши, що кошти на допомогу України скінчилися.

Читайте також: Politico: Допомога США для України як ніколи під сумнівом

«Президент підписав останній пакет безпекової допомоги, на який ми маємо повноваження. Це все. Нам потрібна додаткова підтримка, щоб ми могли надати Україні додаткову безпекову допомогу. Між підписанням пакету та його поставкою завжди є затримка в кілька днів, якщо не тижнів, отож те, що було підписано 27 грудня, досі не в повній мірі надійшло до України. Це станеться найближчими днями і тижнями. Далі — фінансування відсутнє», — сказв Кірбі.