UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін не знайшов виходу із глухого кута, в якому опинилась Росія — британська розвідка

Він транслював суперечливий наратив, який нівелював всі заяви про хороші справи в Росії.

Президент РФ Владімір Путін у своєму зверненні до Совета федерації не вдався до жодних кроків, які б змогли розрядити глухий кут, у який зайшла країна, вважають аналітики Міністерства оборони Великої Британії.

В британській розвідці нагадують, що це перший виступ Путіна про стан нації з початку 2021 року. І в ньому він чітко заявив, що має намір продовжувати «спеціальну військову операцію» в Україні.

Він охарактеризував західні еліти як такі, що «стали символом повної безпринципної брехні» і призупинив участь Росії в новому договорі  про стратегічне наступальне озброєння.

Експерти зазначають, що у своїй промові він дотримувався войовничого тону, але не висловив жодних практичних форм, які могли б розрядити поточний глухий кут Росії на полі бою.

«Путін продовжує подавати суперечливий наратив про екзистенціальну боротьбу, водночас наполягаючи, що в Росії все гаразд і йде за планом. Це робить обидва повідомлення неефективними», - підкреслюють у британській розвідці.

Читайте також: Путін призупинив участь у договорі СНО: що це за угода і що вона передбачає?

Зазначимо, що Путін у своєму посланні до федеральних зборів звинуватив США у планах провести «натуральне випробування ядерної зброї». За його словами, США нібито «замислюються над натуральним випробуванням ядерної зброї, така інформація є». Він заявив, що Міноборони Росії та «Росатом» мають забезпечити готовність до випробування російської ядерної зброї, якщо це першими зроблять Штати.