UA / RU
Підтримати ZN.ua

Після Бахмута "Вагнер" навряд чи зможе вести наступ на інших напрямках — ISW

Малоймовірно також, що російська армія здійснюватиме наступальні операції, якщо бійці ПВК виконають обіцянку свого ватажка Євгєнія Прігожина залишити Бахмут 25 травня.

Після Бахмута "вагнерівці" навряд чи зможуть продовжувати наступальні дії на будь-якому іншому напрямку, – вважають в Інституті дослідження війни (ISW).

У нинішньому ослабленому вигляді найманці після місяців важких боїв за місто на Донеччині, ймовірно, таки спробують залишити сьогоднішні бойові позиції або, щонайменше, перейдуть в оборону.

Читайте також: Наступні тижні під Бахмутом будуть вирішальними – огляд від військового експерта

Експерти зазначають, що "вагнерівці" почали подавати ознаки того, що вони не зможуть здійснювати наступальні операції за межами Бахмута, з кінця грудня 2022 року. Російські регулярні сили, що перебувають на північному та південному флангах Бахмута, також навряд чи просуватимуться на захід у бік Костянтинівки чи північ на бік Слов'янська на тлі українських контратак у цьому районі найближчим часом.

Читайте також: Сирський порівняв вагнерівців у Бахмуті з щурами у мишоловці

Також малоймовірно, що російська армія проводитиме наступальні операції, якщо бійці ПВК виконають обіцянку свого ватажка Євгєнія Прігожина залишити Бахмут 25 травня.

Читайте також: Заява Прігожина про відступ може бути спробою ввести ЗСУ в оману задля їх контратаки через Бахмут – ISW

Деякі джерела в РФ припускають, що він відправить "вагнерівців" на іншу "критичну" ділянку фронту наприкінці місяця.

Як зараз виглядає зруйнований Бахмут. Українські бійці поділилися відеокадрами як вирушають на бойову задачу крізь розтрощене, але нескорене місто.