UA / RU
Підтримати ZN.ua

Новий пакет військової допомоги від США: коли оголосять і що до нього може увійти

Оголошення очікується вже у середу, 11 жовтня.

У середу, 11 жовтня, Сполучені Штати можуть оголосити про надання Україні нового пакету військової допомоги вартістю до $200 мільйонів, повідомляє The Voice of America.

Пакет включає зброю для протиповітряної оборони, зокрема ракети AIM-9 Sidewinder, артилерійські боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем HIMARS, протитанкові ракети TOW та 155-мм і 105-мм снаряди, повідомив американський чиновник, який говорив на умовах анонімності.

Крім того, до переліку увійдуть  боєприпаси для стрілецької зброї, підривні боєприпаси для подолання російських мінних перешкод, засоби боротьби з безпілотниками, а також засоби радіоелектронної боротьби.

Допомогу буде надано із запасів Пентагону в рамках наявних близько $5 мільярдів із схваленого Конгресом фінансування військової допомоги Україні, які залишились невикористаними після виявлення у червні бухгалтерської помилки на приблизно $6 мільярдів.

Читайте також: Військова допомога від США Ізраїлю та Україні: кому Штати надали перевагу у 2022 році

Напередодні нового засідання представників країн-партнерів України у форматі “Рамштайн” міністерство оборони Німеччини оголосило про новий пакет військової допомоги Україні, загальна вартість якого склала близько одного мільярда євро.