UA / RU
Підтримати ZN.ua

Навчання українських військових на танках Abrams почнуться незабаром — Пентагон

США досі працюють над закупівлею відповідного обладнання.

Навчання українців на американських танках M1-A1 Abrams ще не розпочалося, однак почнеться незабаром, заявив журналістам представник Пентагону, пише CNN.

«Навчання на Abrams ще не почалось. Ми все ще працюємо над закупівлею обладнання, тому досі не почали навчання, але я очікую, що це станеться відносно скоро», — сказав чиновник під час брифінгу.

Загалом, за словами чиновника, з початку російського вторгнення минулого року Сполучені Штати підготували понад 7000 українських військових. США планують відправити в Україну 31 танк М1-А1 Abrams  — це український танковий батальйон.

Читайте також: Путін боїться дня X, коли Україна отримає всю обіцяну бронетехніку – Bild

США оголосили про передачу танків у січні. Адміністрація Байдена зробила це після заяви Німеччини, про те, що Берлін схвалить передачу своїх танків Leopard 2 Україні лише у випадку, якщо США погодяться відправити танки Abrams.

Водночас, Сполучені Штати одразу попередили, що доставка танків в Україну займе час, оскільки надлишку танків в арсеналі країни немає. В Пентагоні заявляли, що Україна отримає американські танки до осені цього року.