UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фінального бачення щодо політичних рішень щодо України у межах саміту НАТО ми не маємо – Стефанішина

"Від союзників на сьогодні залежить, успішним буде цей саміт чи ні".

Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, коментуючи майбутній саміт НАТО у Вільнюсі, заявила, що дискусії щодо фінального рішення для нашої держави ще тривають. Про це вона розповіла в ефірі телемарафону.

"Фактично зараз союзники мають усвідомлювати, як ніколи, відчуття моменту, коли саме зараз той момент, де ми маємо почути необхідні політичні рішення, в першу чергу для наших громадян", – зазначила вона.

За її словами, від союзників на сьогодні залежить, успішним буде цей саміт чи ні.

"Я можу підтвердити, що останні кілька місяців ми на постійному зв'язку… з усіма союзниками. Президент особисто проводить розмови з лідерами. І не виключаю, що, власне, остаточні рішення вже можуть бути ухвалені саме у Вільнюсі. Але поки що дискусія триває, і фінального бачення щодо політичних рішень щодо України ми не маємо", – додала Стефанішина.

Читайте також: Дуда та Науседа підтримують ідею інтеграції України в НАТО

Раніше президент Литви Гітанас Науседа заявляв, що, попри інтенсивні дискусії між країнами НАТО, на саміті Альянсу у Вільнюсі вдасться домовитися про такі зобов'язання перед Україною, які не розчарують Київ. Водночас, Науседа зазначив, що Україна отримає "чимало".