UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден відповів Путіну, який пригрозив війною НАТО

Він додав, що далекобійні удари ЗСУ по агресору не призведуть до ескалації. 

Президент США Джо Байден відреагував на погрози російського диктатора Владіміра Путіна, який заявив, що між Росією та НАТО спалахне війна, якщо союзники дозволять ЗСУ використовувати проти РФ власну далекобійну зброю. Американський президент зауважив, що не думає про це, інформує The Guardian.

Він також додав, що якщо Україна почне використовувати західні ракети в таких цілях, це не призведе до ескалації.

"Я не багато думаю про Володимира Путіна", — зауважив Байден.

Читайте також: У Sky News поспілкувалися з росіянами про далекобійну перспективу ЗСУ і Курську область: "Де ми будемо? На цвинтарі"

Нагадаємо, за даними The Times, США дозволять ЗСУ далекобійні удари по території Росії, але лише за допомогою британських ракет Storm Shadow і французьких Scalp, адже у Лондоні та Парижі підтримують такий крок. Проте на застосування американських ATACMS заборона збережеться, оскільки у Вашингтоні все ще бояться ескалації. Це питання американський лідер Джо Байден та британський прем'єр Кір Стармер повинні були обговорити учора у Нью-Йорку, але остаточного рішення досі немає

Про те, чому союзники не дозволяють Україні бити по Росії далекобійною зброєю та коли США все ж таки ухвалять необхідне для Києва рішення, розповідає Володимир Кравченко у статті "Далекобійні ракети. Шість причин, через які США не дають Україні бити вглиб Росії".