UA / RU
Підтримати ZN.ua

Жодного американського солдата немає і не буде в Україні, українці просять лише зброю – Байден

Своє звернення до Конгресу президент США розпочав з питання про Україну та її опір російській агресії.

Україна може зупинити Путіна, якщо Сполучені Штати будуть поруч із нею та нададуть їй усю необхідну зброю. Про це заявив Президент США Джо Байден у своєму зверненні до Конгресу, яке розпочав саме з питання про Україну та її опір російській агресії.

 Він підкреслив, що нині – безпрецедентний момент в історії, оскільки від часів президента Лінкольна і громадянської війни у Сполучених Штатах не було таких ударів по демократії і свободі в США і усьому світі.

Читайте також: Техас кидає виклик Байдену, а у Росії радіють «техаській народній республіці»

На світовій арені американський лідер загрозу демократії і свободі вбачає передусім у діях путінської Росії.

«Якщо хтось вважає, що Путін зупиниться в Україні, то він не зупиниться! – наголосив президент США. – «Але Україна може зупинити Путіна, якщо ми будемо разом з Україною і надамо їй необхідну зброю».

«Це все що просить Україна!» – наголосив Байден, – «Вони не просять наших солдат, і жодного солдата американського немає в Україні, і я рішуче налаштований, щоб так і було і надалі».

Читайте також: Адміністрація Байдена оцінює можливість використання коштів з фондів фінансування армії США для допомоги Україні — Bloomberg 

Втім, допомогти зброєю теж наразі не дуже вдається: «Зараз допомога Україні блокується тими, хто хоче піти від нашої ролі в глобальному лідерстві".

Принагідно Джо Байден покритикував попередника за прихильність до Путіна – «це жахливо і неприйнятно», і підкреслив, що США повинні протистояти Путіну – «історія буквально стежить за цим».

Читайте також: Трамп викликав Байдена на дебати

«Якщо Сполучені Штати відійдуть убік, це поставить під загрозу і Україну, і Європу, і весь вільний світ. Моє послання президенту Путіну просте: ми не відійдемо! Ми не здамося! Я не здамся!» – заявив американський лідер під оплески присутніх.

Раніше президент США Джо Байден привітав Швецію з офіційним вступом до НАТО, а також заявив, що Путін не зможе послабити Європу.