UA / RU
Підтримати ZN.ua

США схвалили продаж Ізраїлю озброєнь на 20 мільярдів доларів

Зокрема, йдеться про винищувачі.

США схвалили продаж Ізраїлю винищувачів та іншої військової техніки на суму понад 20 мільярдів доларів. Як пише Reuters із посиланням на Пентагон, відповідне рішення ухвалив Державний секретар США Ентоні Блінкен у вівторок.

У заяві Пентагону йдеться, що Блінкен схвалив можливий продаж літаків F-15 і обладнання на суму майже 19 мільярдів доларів. Він також схвалив можливий продаж танкових набоїв на суму близько 774 мільйонів доларів і армійської техніки на суму 583 мільйони доларів.

Танкові набої будуть доступні для передачі негайно, в той час, як на виготовлення та поставку винищувачів F-15 знадобляться роки.

Надаючи зброю Ізраїлю, Вашингтон також намагався домовитися про припинення вогню в Газі, що могло б запобігти ширшій війні на Близькому Сході.

Читайте також: США попереджають, що напад Ірану на Ізраїль може статися цього тижня

Побоювання щодо ескалації та розширення війни зросли після нещодавніх вбивств лідера ХАМАС Ісмаїла Ганії в Ірані та військового командира Хезболли Фуада Шукра в Бейруті.

Напруженість на Близькому Сході та ймовірність відкритого військового протистояння між Ізраїлем та Іраном аналізував Ігор Семиволос у статті "Чи загрожує світу війна Ізраїлю з Іраном?".