UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ніккі Гейлі перестала говорити про Україну - це тонкий, але показовий зсув - Toronto Star

Вибори президента у США в 2024 році стануть «референдумом про майбутнє України».

Підтримка України, вочевидь, більше не є пріоритетом для Республіканської партії під керівництвом експрезидента США Дональда Трампа, пише канадська газета Toronto Star після аналізу передвиборчої риторики республіканки Ніккі Гейлі.

Видання зауважує, що перед кокусами в Айові Гейлі, яка бореться за право представляти Республіканську партію на цьогорічних президентських виборах, робила американську підтримку України центральною частиною виступу. Виступаючи у Де-Мойні 11 січня, Гейлі згадала про підтримку України десять разів у одній лише промові.

«Америка» була найвживанішим словом, слово «Україна» – на другому місці. Але згодом Ніккі Гейлі перестала говорити про Україну. Це був тонкий, але показовий зсув: мовчазне визнання, що виборці-республіканці просто не хочуть більше чути про це.

Вона не оголосила про офіційну зміну політики. Вона нічого не зробила, щоб показати, що тепер хоче перемоги Росії. Але як політик наступних виборів 2028 року вона визнала, що Україна більше не є черговою проблемою», - пише видання.

З огляду на такі зміни у Республіканській партії, видання називає вибори президента в США у 2024 році «референдумом про майбутнє України».

Читайте також: Трамп заковтує наживку від Гейлі – WP

Наступного тижня Палата представників збирається голосувати за виділення Ізраїлю допомоги у розмірі 17,6 мільярдів доларів окремо від пакету, який поєднує допомогу Україні та Ізраїлю з положеннями безпеки на кордоні США і Мексики.

Bloomberg зауважує, що це свідчить про готовність республіканців у Палаті представників відкласти рішення про допомогу Україні на невизначений термін через суперечки щодо міграційної політики США.