UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лише винесіть на розгляд: у Палаті представників США прогнозують понад 300 голосів за допомогу Україні

Лідер демократів у Палаті представників вважає, що законопроєкт Сенату – «єдиний шлях вперед»

Лідер демократів в Палаті представників Конгресу США Гакім Джеффріс заявив, що схвалений Сенатом законопроєкт щодо пакету допомоги на суму 95 мільярдів доларів, який включає приблизно 60 мільярдів доларів допомоги Україні, є «єдиним шляхом до задоволення потреб американського народу в національній безпеці». 

Джеффріс 8 березня спрогнозував, що сенатський законопроект набере понад 300 голосів у Палаті представників – якщо він дійде до голосування, повідомляє The HILL.  

У Палаті представників зараз 432 законодавці, з яких 213 демократів та 219 республіканців. 

«Настав час республіканцям у Палаті представників підтримати інтереси національної безпеки американського народу і порвати з пропутінськими екстремістами з MAGA [трампістами] у своїй партії», – сказав Джеффріс.

Читайте також: Республіканці почали кампанію зі звільнення спікера Джонсона, який блокує допомогу Україні

Нагадаємо, що винесення законопроєкту на голосування майже місяць блокує спікер Палати представників Майк Джонсон. При цьому він дає можливість прихильникам України розробити новий альтернативний законопроєкт щодо військової допомоги – голова Комітету у закордонних справах Палати представників Майкл Маккол вважає, що можна домогтися ухвалення рішення по ньому в залі до кінця березня або в квітні. 

6 березня конгресмен-республіканець Браян Фіцпатрік заявив, що цього тижня представники можуть розпочати збір підписів за винесення сенатського законопроєкту на розгляд у Палаті представників Конгресу в обхід спікера.

Читайте також: Адміністрація Байдена оцінює можливість використання коштів з фондів фінансування армії США для допомоги Україні — Bloomberg 

Гостра передвиборна боротьба в США та штучне перегрівання республіканцями міграційної теми призвели до кризи в Палаті представників. А з нею – і до фактичного блокування американської допомоги Україні. Чи є надія її розблокувати? Чи, може, варто згадати про ленд-ліз? Які ще існують варіанти підтримки Сполученими Штатами нашої країни у війні? Перспективи подальшої допомоги не є радісними, але й не виглядають фатальними – вважає Олександр Хара і наводить аргументи в статті «Брудні ігрища навколо допомоги Україні. Що далі» на ZN.UA.