UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кандидат у президенти США почав «торгувати» з Росією українською територією

Бізнесмен Рамасвамі хоче розміняти Україну на вихід Росії з альянсу з Китаєм

Потенційний кандидат у президенти США від Республіканської партії бізнесмен Вівек Рамасвамі, який має лише 5% підтримки виборців-республіканців (за даними Reuters/Ipsos), заявив, що прийме російський контроль над окупованими в Україні територіями, зніме з Росії санкції та поверне її на світовий ринок. 

«Я поїду до Москви у 2025 році. Я забезпечу мир в Україні на єдиних умовах, які повинні мати для нас значення – умовах, які ставлять американські інтереси на перше місце… Як президент США, я поважатиму і відроджуватиму спадщину Ніксона, відкидаючи кровожерливу балаканину корисних ідіотів, які проповідують безвиграшну війну в Україні, що змушує наших двох великих ворогів ще більше зблизитися. Чим довше триває війна в Україні, тим ясніше стає, що в ній є лише один переможець: Китай», – заявив Рамасвамі у своїй програмі «Життєздатний реалізм і доктрина відродження», розміщеній у American Conservative 28 серпня. 

Він вважає, що адміністрація президента Джо Байдена «нерозумно намагалася» змусити лідера Китаю Сі Цзіньпіна відмовитися від підтримки російського президента Владіміра Путіна. «Насправді, ми повинні змусити Путіна відмовитися від Сі», заявив бізнесмен, який називає себе послідовником президентів Джеймса Монро та Річарда Ніксона. 

Читайте також: Донори Республіканської партії приглядаються до нової альтернативи Трампу – Axios

Ключові тези Рамасвамі щодо України:

Читайте також: WP: В США запустили кампанію з популяризації підтримки України серед республіканців

Нагадаємо, що перші дебати потенційних кандидатів у президенти США від Республіканської партії показали розходження думок щодо колишнього президента Дональда Трампа, абортів та підтримки України. Дебати відбулися без участі головного претендента – Дональда Трампа, який поки отримує найбільшу кількість голосів виборців-республіканців.