UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Якщо він отримає необхідну допомогу, він переможе» – сенатор Шумер про зустріч Зеленського з конгресменами

За словами сенаторів, президент України не тиснув на них через те, що допомогу Україні прив’язали до питань кордону США з Мексикою

12 грудня у Вашингтоні відбулася зустріч президента Володимира Зеленського із сенаторами Конгресу США, в якому залишається заблокованим спільний пакет військової допомоги для України, Ізраїлю та Тайваню. Лідер сенатської більшості демократ Чак Шумер заявив, що зустріч Зеленського з законодавцями була «дуже потужною». За його словами, Зеленський «дуже детально виклав», чого якнайшвидше потребує Україна і як Сполучені Штати можуть допомогти їй захистити себе від Росії.

«Якщо він отримає необхідну допомогу, він переможе. Якщо ми програємо, Путін виграє, і це дуже, дуже небезпечно для Сполучених Штатів», – сказав Шумер, передає CNN.

Також сенатор сказав, що це була «дуже хороша і продуктивна зустріч».

Читайте також: Зеленський в Ліліпутії: чому раптом США і Європа здаються дрібними, а Путін і Сі Цзіньпін схожі на велетнів - Politico

Відомо, що Зеленський також розмовляв із сенаторами про корупцію в Україні, визнавши, що вона залишається значною проблемою. За словами сенатора-республіканця Тома Тілліса, український президент переконав його, що за американські гроші не «купуватимуть яхти», додавши, що він зробив це завдяки реформам, проведеним на вимоги МВФ та ЄС.

Тілліс також сказав, що Зеленський був тепло прийнятий і витратив свій час на те, щоб переконати сенаторів надати більше фінансування, і не тиснув на них щодо політичного протистояння у Вашингтоні щодо того, чи додавати зміни в прикордонній політиці до законопроекту про фінансування України. 

Читайте також: Америка не завжди прийде на допомогу – міністр оборони Великої Британії зробив попередження

Нагадаємо, Bloomberg вважає, що законопроект про допомогу США навряд чи буде ухвалений цього року – незважаючи на візит Зеленського.