UA / RU
Підтримати ZN.ua

Де-факто посол Тайваню в США зустрівся зі спікером Палати представників 

Штати є найважливішим міжнародним партнером Тайваню, попри відсутність офіційних дипломатичних зв'язків з островом.

Де-факто посол Тайваню в США Александр Юй зустрівся зі спікером Палати представників Конгресу Майком Джонсоном, заявило в середу, 10 грудня, Міністерство закордонних справ острова. Про це повідомляє Reuters.

Читайте також: Війна навколо Тайваню може вдарити по світовій економіці сильніше, ніж найбільші нещодавні потрясіння — Bloomberg

Сполучені Штати є найважливішим міжнародним партнером Тайваню і постачальником зброї, попри відсутність офіційних дипломатичних зв'язків з островом, який Китай вважає своєю територією.

Юй обійняв свою нову посаду минулого місяця, замінивши Сяо Бі-хіма, який зараз балотується на посаду віце-президента Тайваню на виборах на острові.

МЗС Тайваню заявило, що Юй подякував Конгресу за довгострокову міжпартійну підтримку і прихильність до зміцнення оборони острова.

Китай влаштував військові навчання навколо Тайваню в серпні 2022 року після того, як колишній спікер Палати представників Ненсі Пелосі відвідала Тайбей.

Читайте також: Кандидат у президенти Тайваню звинуватив Китай у втручанні у вибори

Раніше повідомлялося, що Тайвань перебуває у стані підвищеної готовності через військову і політичну активність Китаю напередодні президентських і парламентських виборів на острові 13 січня. Тайбей заявляє, що Китай чинить військовий та економічний тиск, намагаючись втрутитися у голосування.

Нещодавно високопоставлений китайський чиновник закликав народ Тайваню зробити "правильний вибір". Він описав голосування як вибір між миром і війною, процвітанням і занепадом.