UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден повинен був вийти з президентських перегонів ще рік тому — The Hill

Запізніле рішення Байдена поставило під загрозу демократію та його партію.

Після виходу Джо Байдена з президентських перегонів багато коментаторів і лідерів Демократичної партії щедро вихваляли його самовіддачу. Правда полягає в тому, що він повинен був відмовитися від участі в президентських перегонах ще рік тому. Натомість, його рішення стати кандидатом поставило під загрозу демократію, якій він так відданий, й позбавило партію, яку він також любить, реального вибору, зазначає Томас С. Де Лука-молодший, професор політології у Фордгемському університеті. 

Тож, можливо, не дивно, що навіть після епічної поразки на дебатах міфи про Байдена продовжували з'являтися. Перший міф полягав у тому, що Джо Байден "врятував" США від Трампа. Насправді Трамп був дуже ослабленим кандидатом у 2020 році, підірваним пандемією COVID і його трагічно провальною реакцією на неї, а також падінням економіки. Багато хто з топ-кандидатів від Демократичної партії могли би перемогти його того року.

Ще один міф полягав у тому, що лише "еліти" та "великі донори" хотіли, щоб Байден вийшов з перегонів. Насправді дрібні донори хоча й захоплювалися Байденом, але не думали, що він буде сильним кандидатом й хотіли мати інший вибір, але їм відмовили.

Читайте також: Байден пояснив рішення зняти свою кандидатуру з виборів

Раніше газета Financial Times повідомляла, що Джо Байден зосередиться на зовнішній політиці в останні місяці свого перебування на посаді. Одним із найважливіших пріоритетів для Байдена буде забезпечення максимальної підтримки Україні на випадок, якщо Трамп переможе на виборах.