UA / RU
Підтримати ZN.ua

Здорове харчування: чому потрібно зменшити споживання солі

Роз’яснення дали експерти.

Вживання великої кількості кухонної солі є одним з факторів ризику серцево-судинних хвороб та інсульту.

Фахівці Центру громадського здоров'я (ЦОЗ) розповіли, чому необхідно зменшити споживання солі та розвіяли популярні міфи про цей продукт.

Читайте також: Корисні поради: як уникнути дефіциту вітаміну D

Як зменшити споживання солі

Для цього необхідно дотримуватися таких рекомендацій:

Найпопулярніші міфи про вживання солі

Також у ЦГЗ спростували поширені міфи про вживання солі:

Раніше ми писали, що у Всесвітній організації охорони здоров'я оновили рекомендації, що спрямовані на зниження ризику нездорового збільшення ваги та профілактику неінфекційних захворювань.

Важливо! Ця публікація заснована на останніх та актуальних наукових дослідженнях у сфері медицини та має виключно загальноінформаційний характер. Публікація не може бути підставою для встановлення будь-яких діагнозів. Якщо ви захворіли або потребуєте діагнозу, зверніться до лікаря!