UA / RU
Підтримати ZN.ua

Важливо знати покупцям: де безпечно купувати живу рибу

Роз'яснення дали у Держпродспоживслужбі.

В Україні правила існують певні правила та норми реалізації харчових продуктів, які закріплені у законодавстві.

Фахівці Держпродспоживслужби розповіли, як має реалізовуватися жива риба та де її можуть продавати.

Читайте також: Права споживачів: як подати скаргу на заклад

Де дозволено продавати живу рибу

Кожна партія живої риби має надходити у точки продажу з супровідними документами, а законними місцями для торгівлі живою рибою є:

У Держпродспоживслужбі підкреслили, що при реалізації живої риби оператори ринку повинні бути забезпечені повним комплектом санітарного одягу.

«Кожен працівник повинен мати особисту медичну книжку встановленого зразка з відміткою про проходження медичного огляду не рідше одного разу на рік. Працівники, які не пройшли медичне обстеження, до роботи не допускаються», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Обережно, ботулізм: українців закликали не їсти рибу невідомого походження

Скільки часу може зберігатися риба у магазині

Умови та терміни зберігання риби повинні відповідати вимогам нормативно-правових актів.

Термін зберігання і реалізації риби при температурі води +11-+15°C:

У Держпродспоживслужбі додали, що не підлягає продажу жива та охолоджена риба з:

Раніше ми писали, чи повинен покупець платити за товар, якщо він його розбив у магазині.