UA / RU
Підтримати ZN.ua

Важливі поради: про що говорити із захисником по телефону

Поради, які допоможуть рідним військових.

З перших днів війни, яку розпочала Росія, на захист нашої країни стало багато сміливих українців. Кожна телефонна розмова може вплинути на емоційний стан захисника. У Міноборони підготували рекомендації щодо того, як варто говорити з військовослужбовцем по телефону, пише Міністерство з питань реінтеграції окупованих територій.

Читайте також: Психологічна підтримка: куди можуть звертатися українці

Про що варто говорити:

Про що не варто говорити:

В Мінреінтеграцї попередили, що не варто розповсюджувати у відкритому доступі (в соцмережах, чатах тощо) будь-яку інформацію про військовослужбовця та його дані (посада, номер частини, місця дислокації військової частини або підрозділу тощо). Це наражає військовослужбовця і його побратимів на небезпеку. Крім того, шахраї можуть використати особисті контакти захисника чи його рідних.

Через військове вторгнення РФ та ракетні удари українці живуть в умовах постійного стресу. Через це і діти, і дорослі часто потребують допомоги психологів, але деякі з якихось причин не звертаються до фахівця. Нагадаємо, як запропонувати близькій людині звернутися за допомогою до психолога.