UA / RU
Підтримати ZN.ua

Правила безпеки: як зібрати тривожну валізу

Зараз вона має бути у кожного.

Через війну, яку розпочала Росія, українці живуть в умовах постійної загрози. Тож кожен з нас повинен буди готовим до будь-якої ситуації.

Читайте також: Війна Росії проти України виявила розкол між Заходом і «рештою» світу, який вплине на світовий порядок  - дослідження

На випадок швидкої евакуації краще завчасно зібрати тривожну валізу з усім необхідним і тримати її поряд. На сайті dovidka.info опубліковані поради, які допоможуть зробити це правильно.

Тривожною валізою називають міцний великий зручний рюкзак чи сумку. Складіть необхідний мінімум одягу, предметів гігієни, ліків, інструментів та харчів. Тривожна валіза потрібна для швидкої евакуації, щоб ви не витрачали час на збір речей.

У валізу покладіть:

Покладіть у верхню чи бокову кишеню позначку з вашим іменем та контактами на випадок, якщо ви втратите рюкзак. За можливості, візьміть із собою фотографії рідних чи тих, з ким ви будете постійно поряд — це допоможе вам їх відшукати, якщо група розділиться.

Після того, як спакуєте речі, спробуйте підняти рюкзак і пройтися з ним. Якщо він заважкий, обов’язково оптимізуйте його вміст: важливо донести його до укриття без проблем.

У рюкзак та кишеню одягу дитини покладіть позначки з її ім’ям, роком народження, домашньою адресою, запланованим місцем призначення та інформацією про батьків — імена та контакти. Поясніть дитині, коли і як користуватися цією запискою.

Нагадаємо, експерт Atlantic Council розповів, що буде, якщо новий наступ Росії в Україні провалиться.