Щоденне вживання м'яса підвищує ризик передчасно померти на 13%, захворіти на рак - на 10%, серцево-судинні захворювання - на 18%.
До такого висновку прийшли вчені з Гарвардської медичної школи, спираючись на дані обстеження понад 120 тис. осіб.
Згідно з результатами дослідження, яловичина і баранина негативно впливають на стан серця і шкідливі через насичені жири. Окрім того, сіль, що міститься в обробленому м'ясі, згубно впливає на тиск, і, як результат, - на серце.
Як альтернативу м'ясу вчені пропонують вживати рибу, горіхи і куряче м'ясо.
Тим часом у Британській кардіологічній асоціації вважають, що в рамках збалансованої дієти вживати м'ясо цілком безпечно. Найкраще, на думку британських медиків, готувати м'ясо на грилі.
Читайте також:
Держветслужба: Російське м'ясо небезпечне для України
ВООЗ: Основні причини смертей у світі - рак, хвороби серця і діабет
Дослідження: Сосиски на 70% складаються з субпродуктів і сої