UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Великій Британії вкрали форму і спорядження для українських військових

Правоохоронці вже розслідують справу.

У Великій Британії викрали форму та спорядження від Нідерландів, яке призначалося для українських військових, котрі проходять навчання в країні.

Про це повідомили у Міністерстві оборони Нідерландів.

Читайте також: Німеччина направила до України новий пакет військової допомоги – що в ньому

Зазначається, що минулого тижня товар викрали з цивільної вантажівки під час зупинки у Великій Британії. Невідомі розрізали брезент автомобіля. Місцева поліція розслідує інцидент.

Нагадаємо, українські солдати проходять військову підготовку у Великій Британії в рамках програми Interflex − міжнародна військова навчальна місія під керівництвом Великої Британії з підготовки воїнів Збройних сил України. Вона прийшла на зміну операції Orbital, яку проводила тільки Великобританія для підготовки українських військових з початку 2015 року по червень 2022 року. У межах операції до навчання залучили інструкторів із безлічі країн.

Читайте також: Foreign Affairs: Захід повинен допомогти Україні протриматися в 2024 році і підготувати наступ в 2025-му

Програма орієнтована на українських рекрутів з невеликим військовим досвідом або без нього та організована за стандартами навчання піхотинців Збройних сил Великої Британії, яка була стиснута за часом для максимізації кількості учасників та швидкості підготовки. Програма наголошує на базові навички, необхідні для виживання та бойової ефективності. П'ятитижневий курс включає навчання поводженню зі зброєю та стрільбі, тактиці, патрулюванню, веденню бою в сільській місцевості та міських умовах, зачистці позицій, поводженню з вибухівкою та розмінуванню, основам кібербезпеки, надання першої допомоги, законам та звичаям війни.

Зокрема у грудні 2023 року Австралія збільшила кількість інструкторів, які навчають українських військових у Великій Британії.