UA / RU
Підтримати ZN.ua

Протести у Франції: енергетики анонсували знеструмлення Каннського кінофестивалю і не тільки

Французи продовжують протестувати проти пенсійної реформи Макрона.

Об'єднання працівників французької енергетики анонсували чергову акцію протесту проти пенсійної реформи, запропонованої президентом Еммануелем Макроном. Вони погрожують знеструмити Каннський кінофестиваль. Про це повідомляє BFM TV.

Зазначається, що у відповідь на пропозицію Макрона про "100 днів примирення" пообіцяли 100 днів "гніву та акцій протестів" після ухвалення пенсійної реформи.

Профспілка енергетиків погрожу залишити без світла Каннський кінофестиваль, який має відбутися з 16 по 27 травня, а й Гран-прі "Формули-1" у Монако, тенісний турнір Roland Garros та театральний фестиваль в Авіньйоні.

"Макрон обіцяв, що за 100 днів заспокоїть нас. Ми ж обіцяємо йому 100 днів гніву та акцій протесту. Ми зовсім не змирилися. У травні робіть, що хочете! Каннський кінофестиваль, Гран-прі Монако, Roland Garros, фестиваль в Авіньйоні можуть пройти у темряві", – сказано у заяві профспілки.

Читайте також: Гаряча весна Макрона: чому палає Франція

Нагадаємо, на тлі тривалих протестів 15 квітня Макрон підписав закон про пенсійну реформу, як передбачає підвищення віку виходу на пенсію з 62 до 64 років. Днями він звернувся до нації і заявив, що хоч і шкодує про відсутність компромісу, але скасовувати реформу не буде.