UA / RU
Підтримати ZN.ua

Перемовини з Росією можуть бути, але не з Путіним – керівник оборонного комітету Бундестагу

Поява нових американських ракет у ФРН є фактором стримування агресора

Перемовини з Росією для відновлення миру в Україні можливі, але не з Путіним, а з новим очільником Росії. Таку думку висловив Маркус Фабер, депутат Бундестагу від Вільної демократичної партії (FDP), яка входить до урядової коаліції і є очільником оборонного комітету німецького парламенту.

Читайте також: Китай намагається не програти у війні й звузити можливості Путіна. Що стоїть за візитом міністра закордонних справ України до Китаю?

Таку заяву зробив очільник оборонного комітету Бундестагу в телепрограмі на телеканалі ZDF, якого цитує BILD. Водночас опонент політика від Лівої партії вважає, що війна завжди завершується за столом переговорів.

На думку німецького політика, вести перемовини про мир в Європі необхідно з тим, хто очолить Росію вже після Путіна. Маркус Фабер зазначив, що поширена теза про те, що будь-які війни закінчуються перемовинами, насправді є неправдою. Є воєнні конфлікти, які закінчуються знищенням диктатора, а не припиненням бойових дій внаслідок виснаження однієї зі сторін.

Очільник оборонного комітету також зазначив, що він підтримує рішення про розташування у ФРН нового американського ракетного озброєння для поліпшення безпеки країни. Депутат Бундестагу підкреслив, що диктаторська влада у Кремлі обирає для нападу слабші країни, тому необхідне надійне і ефективне стримування.

Як повідомлялось раніше, в рамках соціологічного дослідження, проведеного на замовлення ZN.UA Центром Разумкова, українцям поставили питання: «Як ви вважаєте, чи варто Україні погоджуватися на виконання умов, висунутих Владіміром Путіним, заради припинення Росією війни?». 

Серед поступок, до яких можуть бути готові громадяни України, немає виведення наших військ з території Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей у їхніх адміністративних кордонах. Зокрема, не згодні на це 83% українців. Крім того, 84% опитаних проти того, аби Україна офіційно віддала ці області РФ. Що стосується скасування всіх західних санкцій, введених проти Росії, то з цією «умовою» не згодні 77% громадян. Водночас в українців розійшлися думки з приводу того, чи можна погодитись на закріплення в Конституції нейтрального позаблокового без’ядерного статусу України. Зокрема, 58% громадян виступають проти цього, 22% – навпаки, підтримують.