UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба натякнув на початок переговорів щодо вступу до ЄС до кінця поточного року

"Міністр наголосив, що Україна вже провела низку реформ, які поставили перед нею для вступу в ЄС".

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час спільної пресконференції з очільницею французького МЗС Катрін Колонною припустив, що переговори про вступ нашої держави до ЄС можуть розпочатися вже до кінця 2023 року.

"Ми проговорили шлях, який має пройти Європейський союз та Україна до кінця цього року для того, щоб відкрити переговори про членство України в Європейському союзі. Я окремо подякував Франції за те, що президент Макрон був з перших лідерів, які серйозно почали просувати тему надання Україні статусу кандидата на членство", – зазначив глава МЗС.

За його словами, Україна вже провела низку реформ, які поставив перед нею для вступу в ЄС. За його словами, Євросоюз також зробив певні кроки.

Читайте також: У Єврокомісії заперечили заявлене Мішелем «розширення ЄС до 2030 року»

Водночас глава української дипломатії у Парижі також обговорив майбутній вступ України до НАТО.

"У контексті останнього саміту НАТО у Вільнюсі ми говоримо про подальші кроки, адже очевидно, що без України як члена ЄС та НАТО, Європа не буде безпечним місцем для життя", – додав він.

Раніше президент Європейської Ради Шарль Мішель на форумі в словенському озерному курорті Блед заявляв, що Європейський Союз повинен бути готовий прийняти нові країни-члени до 2030 року.