UA / RU
Підтримати ZN.ua

Євродепутат, який закликав припинити головування Угорщини в Раді ЄС, став мішенню шпигунських програм — Politico

Фройнд вважає, що за спробою стеження може стояти Угорщина.

Один із найвідвертіших критиків Угорщини в Європарламенті депутат від Партії зелених Даніель Фройнд заявив, що став мішенню шпигунського програмного забезпечення всього за два тижні до європейських виборів у червні, повідомляє Politico.

Читайте також: Угорщина знову заблокувала виділення грошей на зброю для України

Фройнд розповів, що йому вдалося запобігти кібератаці на його електронну пошту.

“Я б опинився під повним наглядом. Мій телефон зі мною практично скрізь, куди б я не пішов, і вони могли б відстежувати, прослуховувати, стежити за будь-якими моїми діями”, - сказав євродепутат.

“Я не стверджую, що це була Угорщина, але з усіх можливих варіантів, це те, що здається найбільш вірогідним”, - додав він.

У червні Фройнд із євродепутатом Даміаном Безелагером надіслали листа з 20 тисячами підписів главі Євроради Шарлю Мішелю. Вони вимагали призупинити головування Угорщини в Раді ЄС. Комісари ЄС і деякі міністри зараз бойкотують зустрічі, організовані Будапештом після нещодавніх поїздок прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до Росії та Китаю.

Читайте також: Угорщина виставила ультиматум для розблокування 6,5 млрд євро на озброєння від ЄС

Фройнд не перший член Європарламенту, який став мішенню шпигунських програм за останні місяці.  Європарламент перебував у стані підвищеної готовності до кібератак та іноземного втручання напередодні виборів у червні.