UA / RU
Підтримати ZN.ua

Китай запровадив санкції проти шести американських оборонних компаній за продаж зброї Тайваню

Штати є найважливішим міжнародним партнером Тайбея й постачальником зброї острову.

Китай запроваджує санкції проти шести американських оборонних компаній та їхнього керівництва за продаж зброї Тайваню, повідомляє Bloomberg

Читайте також: Європейські союзники готові скоротити інвестиції в Китай, якщо Пекін продовжить підтримувати РФ — Байден 

Міністерство закордонних справ Китаю заявило, що продаж зброї острову "серйозно порушує принцип єдиного Китаю", втручається у внутрішні справи Пекіна й підриває суверенітет і територіальну цілісність країни.

Активи шести американських компаній у Китаї, серед яких Anduril Industries, Maritime Tactical Systems, Pacific Rim Defense, AEVEX Aerospace, LKD Aerospace і Summit Technologies Inc. будуть заморожені, починаючи з 12 липня.

Трьом топ-менеджерам компанії Anduril Industries, в тому числі генеральному директору Брайану Шимпфу, заборонено в'їзд до Китаю, а їхні активи в країні також будуть заморожені, Аналогічні заходи застосовуються і проти двох представників вищого керівництва американського виробника безпілотників AeroVironment Inc., включаючи генерального директора Вахіда Навабі.

Оголошення про санкції з'явилися на тлі повідомлення ЗМІ в Тайбеї про те, що новий президент Тайваню Вільям Лай розглядає можливість зупинки в США під час запланованих візитів до країн, які мають зв'язки з островом.

Читайте також: Тайвань посилить цивільну оборону для підготовки до китайської загрози — FT

Сполучені Штати є найважливішим міжнародним партнером Тайваню й постачальником зброї, попри відсутність офіційних дипломатичних зв'язків з островом. Тайбей зіштовхнувся з посиленням військового тиску з боку Китаю, який розглядає Тайвань як власну територію і ніколи не відмовлявся від можливості застосування сили для отримання контролю над островом.