UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна завершує розвиток антикорупційної інфраструктури – Шмигаль

Глава уряду вважає, що толерантність до корупції в Україні вже на нульовому рівні.

Україна завершує розвиток антикорупційної інфраструктури, а толерантність до корупції в українському суспільстві досягла нульового рівня, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Інституції повноцінно працюють та перевіряють усі рівні на предмет корупції. Суспільство змінилося внаслідок цієї війни і більше не пробачає ознак можливих правопорушень. У нас нульова терпимість до корупції", - сказав Шмигаль в інтерв'ю німецькому журналу Focus, текст якого опубліковано на сайті українського уряду.

Читайте також: Голова НАЗК: Якщо в Україні не відновлять декларування, на держпосадах з’являться сотні нових корупціонерів

Прем'єр підкреслив, що реакція на прояви корупції в Україні наразі миттєва, що проявляється у швидкому затриманні людей, які підозрюються у корупційних злочинах.

"Сьогодні в Україні немає системної корупції. Поодинокі прояви корупції - я наголошую на слові "поодинокі" - не толеруються, з ними відразу ж борються", - запевнив Шмигаль.

Тим часом Національне антикорупційне бюро України все ще шукає собі очільника. Призначення на посаду директора НАБУ лояльного до влади кандидата може зруйнувати весь антикорупційний ланцюг НАЗК – НАБУ – САП – ВАКС, що вибудовувався роками в умовах систематичного тиску й атак політичних еліт. Детальніше про конкурс читайте у статті Олени Щербан «Конкурс на директора НАБУ. Ризики і шанси двадцятки».